Напевно, кожна людина знає про користь вітамінів для нашого здоров'я. Ці елементи беруть активну участь в діяльності всіх ділянок нашого організму, і недостатнє їх надходження або неправильне всмоктування загрожує виникненням різних порушень, у тому числі і досить серйозних захворювань. Одним з найбільш важливих вітамінних речовин для нашого тіла є вітамін С. На щастя, зараз рідко зустрічаються випадки його тотального авітамінозу, проте з незначною нестачею цього елементу може зіткнутися кожен з нас. І при необхідності наситити організм такою речовиною, багато людей купуючи в аптеці вітамін С бачать часом на упаковці напис «аскорбінова кислота», а тому цікавляться: аскорбінова кислота і вітамін "С" - це одне і те ж?
Величезна користь цибулі організму людини полягає в його унікальному хімічному складі. До того ж, завдяки своїм смаковим характеристикам, без цього овоча не обходиться практично не одне блюдо, особливо якщо мова йде про м'ясі або рибі.
Як відомо, квіти прикрашають будь-який сад, вони створюють атмосферу затишку і краси, дарують приємний аромат і гарний настрій. Не є винятком чорнобривці, посадка і догляд за якими будуть темою подальшої розмови, також як скажімо зібрати насіння на розсаду чорнобривців.
Різні закуски – це досить популярні страви, яким завжди знайдеться місце на столі. Їх можна приготувати і на полудень, і на вечерю, і до обіду. Вони цілком можуть зіграти роль основних, а можуть стати приємним доповненням до м'ясних, рибних та інших страв. До одним з найпопулярніших закусок відносяться різні салати. Їх можна приготувати з чого завгодно, в основі таких страв можуть лежати продукти, які знайдуться в будь-якому холодильнику. Давайте уточнимо, як приготувати салат з грибів та курячих сердечок.
Розглянемо сьогодні як приготувати азу по-татарськи, покроковий рецепт з картоплею в мультиварці. Якщо ви є шанувальником м'ясних страв, обов'язково варто спробувати приготувати цей національний рецепт. Готується він традиційно з пісної баранини або ж можна використовувати телятину, крім того, відмінна страва вийде і з яловичини.
Свіжі ягоди глоду, користь і шкоду яких буде далі розглянуто, - вельми корисні для людини плоди. Прогулюючись по лісі, можна помітити кущі цієї рослини, вкриті червоно-кривавими плодами. Вони досить-таки смачні і володіють цілющою силою.
Гарбуз запечений у фользі з апельсином і лимоном дуже смачне і корисне блюдо. Існує маса рецептів з цього помаранчевого овоча. В наші дні вирощуванням гарбуза займаються багато садівники, рослина досить невибаглива і не буде забирати багато часу у дачників.
Рецепти заготовок з цвітної капусти з овочами дуже популярні. Але заготовлювати взапас її потрібно не завжди. Можна поласувати нею і по-швидкому. Рецепт цвітної капусти в клярі - дуже смачна страва, та ще й корисне, так як цей овоч вважається джерелом корисних речовин. У ній є багато протеїну, вітамінів, мінеральні солі, крім того, вона цінується за свій чудовий смак і дієтичні якості.
Сьогодні будемо готувати виноградний джем на зиму. Джем з винограду - це дуже смачне ласощі. Коли набридає вживати свіжі плоди винограду можна приготувати це солодке блюдо. Особливо актуально це при щедрий врожай виноградних ягід у південних областях нашої країни.
Варення з чорноплідної горобини з волоськими горіхами і зі сливою – це відмінне ласощі, яке може приготувати кожна господиня для своєї сім'ї. Хоча цю чорноплідну ягоду люблять небагато, незважаючи на її користь для здоров'я. Смак у неї досить-таки своєрідний, трохи терпкий і навіть трохи гіркуватий, тому готувати її краще спільно з іншими інгредієнтами.