Народна медицина

 
 
» » Овочеві супи для схуднення, рецептури

Овочеві супи для схуднення, рецептури

  
Овочеві супи для схуднення, рецептури Всі представниці прекрасної статі хочуть виглядати чарівно і привабливо, для цього жінки невпинно стежать за своєю фігурою з допомогою різних методів. У цій справі дуже важливо крім дотримання різноманітних дієт, їсти овочеві супи для розвантажувального дня. Рецепти цих страв досить багато, представлю вашій увазі лише деякі варіації.

Варто сказати, що овочеві супи для схуднення, рецепти яких ви знайдете далі, відрізняються своєю низькою калорійністю, завдяки чому зайві кілограми почнуть покидати свої улюблені місця. Та й готувати такі страви дуже просто, достатньо просто певні овочі порізати і зварити їх до готовності.

Супи не будуть викликати метеоризм, на відміну від вживання свіжих овочів, так як всі інгредієнти будуть проходити відповідну термічну обробку, при цьому клітковина стане менш жорсткою і добре перетравитися, без зайвого газоутворення.

Треба сказати, що під час проведення розвантажувального дня доведеться їсти тільки один приготовлений суп, більше нічого їсти не рекомендується, тільки в цьому випадку можна відчути позитивний вплив на свій зайву вагу.

Цибулевий суп

Для початку можна провести розвантажувальний день на супі з ріпчастої цибулі. Таке блюдо буде корисно з-за лікарських властивостей самого лука, відомо, що в цьому овочі є біологічно активні речовини, мінеральні компоненти, фітонциди, вітаміни, все це, в якійсь мірі, сприятиме розщепленню жирів.

Цибулевий суп буде досить-таки рідкий, але це не означає, що не варто вживати рідину, слід додатково пити негазовану мінеральну воду. Отже, вам буде потрібно невеликий качан свіжої капусти, десять середніх цибулин, декілька болгарських перців, а також пучок зелені.

Всі перераховані компоненти спочатку слід добре помити, потім капусту нашаткувати тоненькою соломкою, цибулю можна нарізати півкільцями і підсушити його на сухій сковороді без додавання масла так, щоб він злегка підсмажився, це додасть більш смачний аромат страви.

Потім нарізають залишилися інгредієнти і опускають все в каструлю з водою. Далі суп повинен закипіти, після чого зменшують вогонь і томити до готовності нарізаних овочів. За п'ять хвилин до закінчення варіння не забудьте покласти пару лаврових листів, дрібно наріжте зелену цибулю і посоліть страву за смаком.

Борщ вегетаріанський

Якщо ви належите до любителів борщів, які приготовлені на м'ясному бульйоні, цей варіант супу для розвантажувального дня теж повинен вам сподобатися. При цьому в ньому будуть відсутні шкідливі жири і крохмаль, це означає, що варити його доведеться без додавання картоплі і м'яса.

Вам знадобиться половина качана свіжої капусти, або можна взяти її в квашеному вигляді, знадобиться трохи оливкової олії для смаження овочів, одна ріпчаста цибулина середнього розміру, 200 г селери, один болгарський перець, морква, буряк, два невеликих томату.

Спочатку рекомендується обсмажити моркву і цибулю, для цього розігрійте сковороду, влийте в неї дві столові ложки оливкової олії і доведіть масу до золотистого кольору. Потім тонко наріжте болгарський перець і селера, а також нашаткуйте соломкою капусту, всі компоненти всипте в киплячу воду, поваріть пару хвилин і додайте буряк, натерту через крупну тертку.

Помідори обдайте окропом, після чого зніміть з них шкірку, а потім наріжте їх на кубики і покладіть в каструлю до інших компонентів. Овочі треба варити до повної готовності на малому вогні. За п'ять хвилин до закінчення варіння покладіть по смаку сіль, цукор, і крапельку оцту, а також зубчик дрібно шинкованої часнику.

Вегетаріанський суп повинен трохи настоятися, перш ніж його потрібно буде їсти. У тарілку можна покласти трохи нарізаної зелені. Вживати цю страву слід протягом всього розвантажувального дня.

Капустяний суп

Можна приготувати овочевий суп для схуднення на основі свіжої капусти. Для цього вам потрібно буде приблизно половина свіжого качана, одна середня морква, пара цибулин, будь-які спеції, а також сіль.

Капусту потрібно нарізати тонкою соломкою, моркву з цибулею слід обсмажити на сухій сковороді, або ж додати пару столових ложок оливкової олії. Потім ці інгредієнти поміщають в киплячу воду і варять все на самому маленькому вогні, щоб суп сильно не кипів, при цьому бульйон буде прозорим і більш смачним.

Перед самою готовністю капустяний суп слід за смаком посолити, можна додати трохи чорного перцю і кілька лаврових листів, а також буде не зайвою нашаткована зелень петрушки, досить і одного пучка. Перш ніж спробувати блюдо, дайте йому трохи настоятися.

Як видно з представлених рецептів овочевих супів, готуються вони досить просто, без премудростей. При цьому вони відрізняються своєю низькою калорійністю, що важливо для схуднення. Існує маса інших варіацій цих страв, головне, не використовувати картоплю і м'ясо, а також мінімізувати кількість масла, в основному воно необхідно для обсмажування цибулі та моркви.

Крім цього не буде почуття голоду, так як можна їсти цю страву в необмеженій кількості, найкраще накладати невелику тарілочку, і харчуватися такими порціями часто протягом дня. Зрозуміло, сметану і майонез додавати в суп не слід.

Висновок

Рецепт овочевого супу для схуднення, який ви обрали, краще не змінювати. Такі розвантажувальні дні можна проводити раз на тиждень, при цьому можна позбутися від деякої кількості зайвих кілограмів. На наступний день не слід збільшувати енергетичну цінність раціону харчування, харчуватися слід помірно і не переїдати.

Також чималу роль в схудненні відіграє фізичне навантаження, виконання спортивних вправ, плавання, звичайні прогулянки швидким кроком або біг, все це сприятливо позначитися на тілі, зокрема, зайві кілограми почнуть потихеньку покидати свої улюблені місця, і фігура придбає стрункі контури.

Будьте стрункими і здоровими!

Тетяна, www.mednarodna.com.ua