Народна медицина

 
 
» » Низькокалорійна дієта для схуднення, про зразкову меню

Низькокалорійна дієта для схуднення, про зразкову меню

  
Низькокалорійна дієта для схуднення, про зразкову меню Чому традиційний підхід погано працює?

Відомо, що з'їдати за один присід велику кількість їжі шкідливо для здоров'я. Бо все на світі дієтологи радять харчуватися дробно, а саме є невеликі порції, але часто (5 - 6 разів за день). Але не багато хто можуть осилити це правило, так як вид напівпорожній тарілки вже сам по собі псує настрій, а ще людина відчуває самообман.

Що ж робити?

Щоб дотримати правильні вимоги, дієтологи прийшли до нової ідеї їх втілення. Так от, правильно організувати виконання цієї умови допоможе вольюметрика. Це нова цікава та ефективна низькокалорійна дієта для схуднення, меню якої ми сьогодні нехай коротко, але все ж таки наведемо.

У чому суть методики?

Застосування вольюметрики для зниження ваги передбачає помітне зниження калорійності страв, вживаючи при цьому звичне кількість їжі. В самій назві методики закладено її сенс - слово volume в перекладі з англійської означає «обсяг». Застосовуючи дану методику можна схуднути за досить короткий термін, і при цьому поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту.

Основний принцип вольюметрики дуже простий. Потрібно кожен раз при прийомі їжі замінювати половину їжі, що знаходиться в тарілці такою ж кількістю продуктів, але менш енергетично цінних.

Наприклад, відкладіть половину порції вашого улюбленого картопляного пюре, або відламайте половину котлети.

Замість них покладіть стільки ж салату зі свіжих огірків або замінити вареною цвітною капустою. Це маленька хитрість візуально зменшить порцію страви, але зробить його набагато менш калорійним, що, зрештою, і допомагає схуднути на низькокалорійній дієті. Крім цього, існують і інші правила вольюметрики, яких слід дотримуватися для успішного зниження ваги. Давайте їх розглянемо:

Основні правила вольюметрики

- Вживайте якомога більше овочів. Саме ними «розбавляйте» порції. Тільки треба стежити, щоб овочеві страви містили якомога менше крохмалю. Тому для розведення страв не підходить картопля, гарбуз, кукурудза. Не захоплюйтеся буряком, баклажанами.

- Висококалорійні продукти, які ви звикли вживати протягом дня, замінюйте менш калорійними. Наприклад, замість цукру їжте сухофрукти. Ну, в крайньому випадку, замініть цукор невеликою кількістю меду, якщо, звичайно, немає алергії на цей продукт.

- Як можна менше вживайте солі. Знижуйте її кількість до мінімуму, адже надмірне надходження солоної їжі в організм, затримує рідину, викликаючи набряки. Крім того, сіль відкладається в суглобах, викликаючи запальні захворювання. Тому замість солі заправляти овочеві салати сушеними пряними травами, а також сумішшю оливкової олії і лимонного соку. Утримайтеся від вживання копченостей, солоних і маринованих продуктів.

- Улюблений кетчуп і майонез доведеться замінити на несолодкий, натуральний, знежирений йогурт.

- Якщо любите каші, не відмовляйтеся від них. Просто готуйте їх не на молоці, а на воді. Не додавайте цукор і сіль. Можна покласти а в порцію каші кілька сухофруктів, наприклад, чорнослив. Смачно, корисно і малокалорійно. Те, що потрібно для ефективного зниження ваги.

Меню

Ось зразкове меню низькокалорійної дієти при застосуванні вольюметрики

Сніданок. Їжте те, що ви любите і до чого звикли. Тільки половину порції замініть фруктом або сухофруктами. Потім випийте чашку чаю без цукру, але з маленьким шматочком гіркого шоколаду.

Другий сніданок. З'їжте скибочку твердого сиру, яблуко. Запийте склянкою кефіру або знежиреного йогурту.

Обід. На перше з'їсти невелику порцію овочевого супчика. На друге шматочок відвареного м'яса, птиці або риби з гарніром з варених або свіжих овочів без солі. Смажити продукти не можна. Тільки відварювати або гасити.

Полуденок. На полуденок добре з'їсти фрукти - зелене яблуко, грушу, апельсин або пару мандаринів. Банани краще не їсти, оскільки вони дуже калорійні. Також на полуденок можна з'їсти 1 хлібець, шматочок сиру або 100 г нежирного сиру.

Вечерю. Ввечері приймайте їжу не пізніше 19 год. Половину страви, яку ви хочете з'їсти замінити відвареними (тушкованими) овочами. Їжа повинна бути без солі.

У чому «фішка»?

Даний приклад низькокалорійної дієти показує, що енергетичну цінність страв у раціоні вольюметрики можна знизити до 1250 калорій, що допоможе поступово і ефективно знизити вагу.

Як бачите, немає нічого складного в застосуванні даної методики зниження ваги. Дотримуватися її досить легко, а вага йде швидко. Саме із-за своєї ефективності і комфорту дана методика користується успіхом у всьому світі. Задумка дієтологів вдалася!

Рецепт супу для методу вольюметрики

Ну а щоб вам було простіше орієнтуватися, які саме страви для низькокалорійної дієти можна готувати, хочу запропонувати вам рецепт легкого супу, який ви можете включати в свій раціон. Він малокалорійний, але корисний і смачний:

Легкий огірковий суп

Для приготування нам знадобиться: 1-2 свіжих огірки середніх розмірів, 2 цибулини, 2 склянки нежирного курячого бульйону (зваріть з курячої грудки). Ще потрібні продукти: половина склянки дрібно нарізаного кропу, щіпка солі (краще взагалі без неї).

Готуємо суп:

Цибулю і огірки очистіть від шкірки, поріжте кубиками. У каструлі розігрійте готовий бульйон, але не кип'ятіть. У гарячий бульйон викладіть порізану цибулю з огірками, хай стоять там 10-15 хв. Після чого дістаньте овочі з допомогою шумівки, подрібніть за допомогою блендера, а потім знову викладіть в курячий бульйон. Готовий суп остудіть, додайте кріп, приберіть в холодильник. Їжте охолодженим. Одна порція цього блюда складає всього 90 калорій. Це дуже мало, що добре. Успішного вам схуднення!

Світлана, www.mednarodna.com.ua