Народна медицина

 
 
» » Страви з бринзи - рецептури дієтичні

Страви з бринзи - рецептури дієтичні

  
Страви з бринзи - рецептури дієтичне В даний час харчова промисловість усього світу виробляє безліч різноманітних сирів. Одним з найбільш корисних, який легко і повністю засвоюється організмом людини - є бринза. При приготуванні цього сиру не використовуються високі температури, тому він зберігає всі ті корисні речовини, які присутні в свіжому сирі і молоці.

Особливо багато в бринзі вітамінів групи А, В і Є., є необхідні мінеральні солі, мікроелементи. До того ж, цей вид сиру містить в своєму складі велику кількість легкого для засвоєння білка, а це є важливим чинником для цінителів вегетаріанської кухні.

Ну а для бажаючих схуднути, цей сир буде корисний, адже з нею можна приготувати багато чого і, як правило, всі страви з бринзою - дієтичне. Цей вид сиру містить мало калорій, зате включає в себе повноцінний мінерально-вітамінний склад. Тому допоможе швидко позбутися від зайвих кілограмів без шкоди для здоров'я. Весь цей набір містять і всі страви з бринзи, рецепти яких я хочу вам сьогодні запропонувати приготувати.

Страви з сиром бринза

Сирна закуска з часником

Для приготування цього дуже простого страви нам знадобиться: шматочок бринзи, приблизно на 150-200 р. 3-4 зубчики часнику, свіжа зелень кропу, петрушки, при бажанні можна додати мелений перець.

Як готувати:

Бринзу порізати дрібними кубиками, викладіть в салатник. Часник пропустіть через прес, додати перець, все змішати з бринзою. Зверху посипте дрібно порізаною зеленню.

Дієтичний салат з помідорами

Для приготування потрібні такі продукти: 4 стиглих, невеликих помідора, 150-200 г бринзи, свіжа зелень кропу і базиліку, нежирна сметана за смаком.

Як готувати:

Сир і помідори поріжте однаковими невеликими шматочками, викладіть в салатник, перемішайте. Полийте сметаною, подавайте до столу.

Фарширований болгарський перець

Для приготування знадобляться такі продукти: невеликі свіжі перці, всього 6 шт., 400 г бринзи, 2-3 ст. л. вершкового масла, 4 зубчики часнику, свіжа дрібно порізана зелень кропу, петрушки, зеленої цибулі.

Як готувати:

Готуємо начинку для фарширування: Сир добре пам'ятаєте виделкою до однорідної маси. Додайте розм'якшене масло, пропущений через прес часник, свіжу зелень. Все ретельно перемішайте.

Тепер помийте перці, обсушити їх рушником. Відріжте нижні частини (де був хвостик), видаліть насіння.

Наповніть кожен плід сирною масою, а потім приберіть в холодильник на пару годин.
Тепер фаршировані плоди вийміть і наріжте кожен не товстими кільцями. Складіть їх на блюдо і відразу ж подавайте до столу.

Салат з капусти з бринзою і куркою

Готуючи смачні дієтичні страви з бринзи, не можна обійти увагою цей легкий, корисний салат. Для його приготування знадобиться: половина качана пекінської капусти (300 г), невеликий шматочок вимоченої в молоці бринзи, 1 невеликий свіжий огірок, 100 г відвареного курячого філе, краще взяти грудку. Для заправки знадобиться: півсклянки не солодкого домашнього йогурту та трохи нежирної сметани.

Як готувати:

Овочі вимити. Бринзу, куряче м'ясо нарізати однаковими кубиками, викладіть в салатник. Листя капусти, огірок порізати дрібною соломкою, викладіть туди ж. Все перемішайте. Окремо змішайте сметану з йогуртом, збийте блендером. Отриманою сумішшю залийте салат, перемішайте.

Помідори з сиром і оливками, запечені у фользі

Навіть коли ми худнемо, все одно хочеться поїсти смачно. З бринзи можна готувати дуже смачні дієтичні страви, в тому числі і цю гарячу закуску. Для приготування нам знадобляться продукти: півкіло бринзи, 4 стиглих помідора, трохи оливкової олії, банка маслин без кісточок, свіжа зелень базиліка, кропу, зеленої цибулі. Ще нам знадобиться рулон харчової фольги.

Як готувати:

Наріжте з фольги рівні квадрати величиною 20 див., змастіть кожен рослинним маслом. Тепер наріжте бринзу не товстими і не тонкими скибочками, помідори теж поріжте, тільки кружечками. На квадрат з фольги покладіть скибочку сиру, зверху - гурток помідора, посипте зеленню. Квадратик загорніть, викладіть на деко. Те ж саме виконайте з іншими квадратами. Поставте деко в розігріту духовку, запікайте 20-25 хв.

Потім трохи остудіть, розгорніть фольгу. Запечені шматочки викладіть на блюдо, прикрасьте кожну порцію маслинкой.

Сирний суп молочний

Нам знадобиться: 1 л свіжого знежиреного молока, 300 г бринзи, 2 ст. л. борошна, 1 ст. л. вершкового масла, 1 сире яйце, трохи зелені.

Як готувати:

Бринзу порізати невеликими шматочками. Половину вершкового масла розтопіть в каструлі з товстими стінками, додайте борошно, смажте до рум'яного кольору. Тепер вливайте молоко, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Всі закип'ятіть, поваріть 2-3 хв. Збийте блендером яйце, влийте в суп. Потім викладіть бринзу, розмішайте. Як закипить, відразу знімайте з плити. Розлийте суп по порціях, посипте зеленню. Так що, худнемо з бринзою смачно і корисно!

Світлана, www.mednarodna.com.ua