Народна медицина

 
 
» » Закуски до святкового столу

Закуски до святкового столу

  
Закуски до святкового столу Святковий стіл неможливо уявити без різноманітних закусок і салатів. Звичайно, різні легкі страви, в тому числі закуски готують не тільки для свят. Без них не обходиться звичайнісінька трапеза, будь то сніданок, обід або вечерю. Але коли їх готують до урочистого дня, то намагаються більш ефектно, красиво оформити. Ну і рецепти таких страв часто бувають трохи складніше в приготуванні, ніж повсякденні.

Звичайно, хітами російської святкового застілля є олів'є та оселедець під шубою. Особливо часто їх готують на новий рік. Але не варто обмежуватися цієї «класикою жанру». Зараз, коли травневі свята в самому розпалі, є час попрактикуватися в приготуванні святкових закусок, використовуючи нові рецепти.

Наприклад, відмінною ідеєю можуть стати рулетики з сиру, шинки, Дуже здорово виглядають на святковому столі фаршировані страви. Причому можна фарширувати яйця, овочі, і все, що піддається фарширування. При цьому начинку можна готувати з різних інгредієнтів.

Дуже красиво виглядає на святковому столі холодець з риби, м'яса, мови, гарно оформлені асорті з готових м'ясних продуктів. Дуже прикрасять стіл і порадують гостей скибочки малосольною рибки власного приготування, закуски з грибів, сиру та шинки.

Давайте теж що-небудь приготуємо для святкового столу. Для цього я хочу запропонувати вам кілька цікавих рецептів, які ви без праці зможете приготувати.

Стиглі помідори фаршировані сирною начинкою

Для приготування нам знадобляться: 6 дрібних помідорів, 150 г тертого твердого сиру, 4 зубчики часнику, свіжа зелень, майонез. Сіль, перець за смаком.

Як готувати:

Натертий сир викладіть в миску, додайте пропущений через прес часник, майонез (приблизно чверть склянки). Все добре перемішайте.

Помідори вимийте, обсушіть. Поріжте кожен навпіл. Викладіть їх на велике блюдо розрізом вгору. На кожну половину покладіть чайну ложку сирної начинки, розрівняйте. Перед подачею на стіл посипте дрібно порізаною зеленню.

Фарширована морква

Приготуйте морква по такому рецепту. Це блюдо додасть різноманітності в традиційні закуски. Причому закуска відтінку сонечка виглядає незвично і привабливо. До того ж це дуже смачно.

Щоб її приготувати, нам потрібні продукти: 2 -3 моркви, будь-яка овочева суміш (готова заморожена), трохи томату, 1 ст. л. насіння кунжуту, оливкова олія, сіль, чорний перець.

Як готувати:

Моркву ретельно промийте, зваріть до готовності. Остудіть, очистіть від шкірки. Тепер з допомогою гострого ножа розріжте кожну уздовж, навпіл. Акуратно чайною ложечкою видалити вміст з серединки. У вас вийдуть своєрідні човники. Покладіть їх на блюдо і поки залиште.

Тепер розігрійте в сковороді трохи олії, викладіть овочеву суміш, посоліть, поперчіть, додайте свої улюблені спеції, томатний соус. При бажанні можна додати трохи часнику або цибулі. Загалом, сміливо фантазуйте. Смажте до готовності, періодично помішуючи, щоб не пригоріло.

Готову суміш остудіть і рівномірно викладіть в наші човники, посипавши кожну порцію кунжутом. Можна зверху прикрасити смужками майонезу. Все, закуска готова. Можна подавати до столу.

Сирна закуска з ананасів

Для цієї страви потрібні крабові палички. Отже, підготуйте упаковку крабових паличок (200-250 г), банку консервованих ананасів (шматочки), 200 г натертого твердого сиру, майонез за смаком.

Як готувати:

Викладіть ананаси в салатник, сироп попередньо злийте. Крабові палички порізати дрібними кубиками. Змішайте інгредієнти, посипте натертим сиром, полийте майонезом. Готову закуску можна подавати до столу.

Закуска з оселедця «Святкова»

Приготуйте до свята цю дуже красиву і смачну закуску. Для її приготування нам знадобиться 1 жирна малосольна оселедець, 1 свіжий огірок, 1 болгарський перець, 1 зварене вкруту куряче яйце, 1-2 невеликих відварних моркви. Ще нам потрібно трохи розчинної желатину, цибулина (краще червона), свіжа зелень, майонез.

Як готувати:

Оселедець очистіть, зніміть шкірку, звільніть від хребта і кісточок. Загалом, приготуйте 2 філе. Огірок вимити, обсушити, порізати тонкими кружечками. Половину болгарського перцю, яйце, морква порізати на дрібні кубики. Зелень вимити, обсушити, дрібно поріжте.

Залийте 1 ст. л. желатину 1\2 склянки гарячої води, ретельно розмішайте, поки він повністю розчиниться. Трохи остудіть і змішайте 2 ст. л. розчину з 3 ст. л. майонезу. Тепер нарізаний огірок, червоний перець, трохи зелені з'єднайте, залийте желатинової заправкою, перемішайте. Дайте трохи постояти. Окремо змішайте яйця і моркву.

Тепер розстеліть харчову плівку і викладайте шари: 1 половина філе оселедця, половина суміші з огірка і перцю, потім - половина суміші з яєць і моркви. Зверху шари повторіть. Щільно загорніть. Надайте форму ковбаски або брусочки, як вам подобається, краю перев'яжіть. Приберіть в холодильник на всю ніч. Вранці плівку розгорніть, поріжте шматочками, викладіть на красиве блюдо, посипте зеленню.
Приємного апетиту!

Світлана, www.mednarodna.com.ua

Далі відео "Холодна закуска "Рулет з лаваша з сиром"