Народна медицина

 
 
» » Пісні страви в мультиварці. Рецепти

Пісні страви в мультиварці. Рецепти

  
Пісні страви в мультиварці. Рецепти Мультиварка – незамінна помічниця на кухні, особливо у дні посту. Приготовані в ній пісні страви, набувають особливий смак і аромат. Крім того, всі продукти зберігають більшість вітамінів і мікроелементів, чого не відбувається при звичайній термічній обробці.

Це пристрій унікальне, так як поєднує в собі відразу кілька пристосувань. Тому з допомогою одного тільки цього пристрою можна нагодувати всю сім'ю. Причому, жодного разу не повторивши рецепт протягом 2-3 тижнів. Адже в ній можна приготувати безліч страв.

Ми сьогодні зупинимося на тих, які підходять для пісного харчування, та приготуємо щось пісне, але смачне і корисне, використовуючи це кухонне пристрій. Спочатку приготуємо що-небудь з крупи, наприклад, рису:

Пісні ліниві голубці

Це блюдо зручно готувати у піст. Зазвичай в нього входить яловичий фарш, але пісне страву можна смачно приготувати і без м'яса. Спробуйте самі.

Для приготування нам знадобиться: 1 стакан круглого рису, 1\2 качана капусти, 1 цибулина, 1 невелика морква. Ще підготуйте 1\4 склянки рослинного масла, 2\3 склянки чистої води, сіль, чорний мелений перець, свіжа зелень петрушки.

Як готувати:

Почистіть, помийте овочі, рис промийте в проточній воді. Цибулю подрібнити, моркву натріть на крупній тертці. У ємність мультиварки налийте олію, покладіть цибулю і моркву. Закрийте і готуйте 5 хв в режимі «випічка». Після чого покладіть до овочів рис, капусту.

Закрийте кришку і готуйте 10 хв в режимі «гасіння». Тепер долийте води, посоліть, поперчіть, і знову готуйте в режимі «гасіння» ще півгодини. Готове гаряче блюдо розкладіть по тарілках, посипте
дрібно посіченою зеленню.

Горбуша, запечена в мультиварці

В нашому пристрої можна запекти практично будь-яку рибку. Якщо ви не любите горбушу, приготуйте ту, яка вам подобається. Дуже смачно виходить лосось, форель. Можна також приготувати хек, макрурус, навага. Головне, щоб риба була одним шматком.

Щоб смачно запекти рибу, нам буде потрібно: власне сама риба (500-600 г), 3-4 червоних помідора, 1 велика цибулина, 1 жовтий болгарський перець, свіжа зелень петрушки, рослинне масло, сіль, перець, пісний майонез, сік одного лимона.

Як готувати:

Рибу випатрайте, промийте, обсушіть паперовим рушником, натріть потрібною кількістю суміші солі і перцю. Поріжте на порційні шматки (стейки). Овочі почистіть, помийте, поріжте тонкими кільцями.

Налийте в ємність мультиварки трохи рослинного масла, покладіть кілька кілець цибулі і помідорів, зверху викладіть шматки риби, полийте лимонним соком. Зверху покладіть овочі, що залишилися, злегка посоліть, полийте пісним майонезом. Готуйте при режимі «випічка» 20-30 хв. Це залежить від величини риби і загального обсягу продуктів.

Листковий пиріг з лаваша

Пісне харчування – не значить нудне і одноманітне. Іноді можна побалувати своїх домашніх пісної випічкою, наприклад, дуже смачним листковим пирогом. Тим більше, що не потрібно возитися з тестом. Тонкий вірменський лаваш можна купити в будь-якому магазині.

Для приготування нам потрібно: 2 листи лаваша, 1 морквина, 1 помідор, 1 червоний солодкий перець, 1 картоплина, 1 кабачок цукіні, 300 г тертого сиру, 1 цибулина, пісний майонез, сіль, перець, 1 зубчик часнику.

Як готувати:

Овочі почистіть, ретельно помийте, перець очистіть від насіння. Моркву натріть на крупній тертці, інші овочі (крім помідора) поріжте дрібними кубиками. Всі подрібнені овочі розділіть на дві однакові частини. Помідор і часник подрібніть за допомогою блендера, трохи посоліть, поперчіть. Лаваш нарізати на листи, щоб пиріг вміщався в ємність мультиварки.

Одну частину овочів з'єднайте з отриманим томатним соусом, а другу – з пісним майонезом, додайте сіль, перець на смак.

Тепер змастіть ємність мультиварки рослинним маслом і укладайте всі продукти шарами: лист лаваша, суміш овочів з пісним майонезом, трохи посипте сиром. Потім другий шар лаваша, суміш овочів з помідором, посипте сиром.

Повторіть шар ще раз, поки не закінчаться інгредієнти (залиште трохи сиру).
Закрийте кришкою і готуйте в режимі «випічка» 40-50 хв. Гарячий пиріг посипте тертим сиром, поріжте на порції і подавайте до столу.

Грибний плов

Давайте приготуємо пісний плов з грибами, використовуючи нашу електричну помічницю. Плов виходить нітрохи не гірше м'ясного – дуже смачний і ситний.

Щоб його приготувати, нам потрібні такі продукти: 2 мірні чашки довгого рису (чашка входить у комплект пристрою), 4 мірні чашки води, 500 г свіжих печериць, 2 моркви, 3-4 зубчики часнику, 1 невеликий перчик чилі, 1\3 склянки рослинного масла, сіль, перець за смаком.

Як готувати:

Овочі, гриби почистіть, помийте. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю поріжте невеликими кубиками. Рис ретельно промити проточною водою.

У ємність мультиварки влийте олію, покладіть цибулю, моркву обсмажте в режимі «випічка» при відкритій кришці 40 хвилин, не забуваючи помішувати.

Печериці порізати пластинами, додайте до овочів, продовжуйте готувати ще півгодини, щоб випарувалася вся рідина з грибів. Тепер покладіть рис. Посоліть, розрівняйте. Рис вкладіть зубчики часнику, шматочки чилі, додайте гарячу воду.

Закрийте кришкою і готуйте в режимі «плов». Готового плову дайте відпочити 10-15 хв. Після чого перемішайте його і подавайте до столу. Приємного апетиту!

Світлана, www.mednarodna.com.ua

Далі відео по темі