Народна медицина

 
 
» » Рулет з лаваша, начинки з крабовими паличками (покроково)

Рулет з лаваша, начинки з крабовими паличками (покроково)

  
Рулет з лаваша, начинки з крабовими паличками (покроково) На прилавках наших магазинів, серед великої різноманітності хлібобулочних виробів, можна зустріти вірменський лаваш. Цей тонкий хліб не часто купують, так як він досить прісний смак. Однак саме ця якість робить його універсальним продуктом – основою для безлічі простих, дуже смачних закусок і рулетів. В якості начинки використовують найрізноманітніші продукти – м'ясо, курку, рибу і рибні консерви, гриби, сир, овочі і фрукти.

Готувати такі рулети дуже просто і швидко. Це дуже важливо, наприклад, коли потрібно швидко приготувати сніданок для сім'ї або нагодувати раптово наскочили гостей. Навіть на святковому столі красиво оформлений рулет виглядає чудово і з'їдається дуже швидко.

Як ми вже говорили, варіантів таких кулінарних виробів існує безліч. Ми ж з вами дізнаємося, як приготувати рулет з лаваша начинки для нього з крабовими паличками наведемо. Розглянемо кілька популярних рецептів, а також навчимося готувати вірменський лаваш самостійно, на той випадок, якщо у вас в магазинах його просто немає.

Рулет з лаваша - покроковий рецепт

Це закусочне блюдо готується дуже легко і швидко, а виглядає ошатно і апетитно. Тому цілком підійде для повсякденного або святкового столу.

Для приготування знадобиться: два тонких лаваша. Відразу обмовимося, що в магазинній упаковці лаваш досить довгий. Його зазвичай ріжуть навпіл і отримують два полотна, достатніх для приготування одного рулету.

Ще потрібно: 2 упаковки крабових паличок, в загальній складності 300-400 г, 200 г плавленого сиру (який легко намазувати), 2 зварених круто яйця, півсклянки майонезу, а також зелень (цибуля, петрушка), 2 зубчики часнику. Сіль використовуйте ваш розсуд.

Готуємо покроково:

Плавлений сир викладіть в миску, пам'ятайте виделкою, залиште при кімнатній температурі.

Зварені, охолоджені яйця очистіть, дрібно наріжте, покладіть туди ж.

Часник пропустити через часникодавку, зелень дрібно поріжте. Теж покладіть до решти інгредієнтів. Туди ж влийте майонез. Посоліть.

Всі продукти ретельно перемішайте до однорідної маси.
Крабові палички дрібно поріжте. Якщо вони заморожені, натріть на крупній тертці.

Розгорніть лаваш. Одну його сторону ретельно змастіть сумішшю з сиру, майонезу та інших продуктів. Посипте половиною порізаних паличок. Розподіліть рівномірно по всій поверхні.

Покладіть зверху другу половину лаваша. Його змастіть залишками майонезній суміші, посипте паличками.

Тепер обережно звертайте щільний рулет. Його туго оберніть харчовою плівкою щоб був загорнутий зі всіх сторін і закривав кінці зрізу. Покладіть в холодильник на кілька годин, а ще краще на всю ніч. За цей час він добре просочиться і не буде кришитися або розвертатися.

Готовий рулет розгорніть, наріжте гострим ножем на порційні шматочки, красиво розкладіть на блюді і подавайте.

Рулет з лаваша з крабовими паличками і кукурудзою

Це ще один рулет з лаваша рецепт з крабовими паличками якого ми розглянемо. Він не менш смачний і легкий у приготуванні ніж попередній.

Для цього рецепту нам потрібні продукти: 2 лаваша, 1-2 упаковки (200г) паличок, 100 г твердого сиру, 3 варені яйця, баночка консервованої кукурудзи (краще бондюель, вона м'якша) і півсклянки майонезу. Ще візьміть трохи свіжого кропу і, якщо потрібно, сіль.

Готуємо:

Крабові палички, сир, яйця натріть на тертці дрібненько або покришіть ножем.

Викладіть в миску. Посоліть, полийте майонезом (половиною всього обсягу), перемішайте.

З банки з кукурудзою вилийте розсіл, кукурудзу викладіть в окрему посуд, додайте дрібно порізаний кріп, полийте майонезом, перемішайте.

Розкладіть на столі один лист лаваша. Розподіліть тонким шаром першу суміш з яєць, сиру і майонезу.

Зверху покладіть другий лист, розподіліть тонким шаром другу суміш з кукурудзи. Якщо трохи залишиться, приготуєте окремо салатик.

Щільно скрутіть рулет, щільно оберніть харчовою плівкою, приберіть в холодильник на кілька годин.

Готовий рулет нарізати гострим ножем на шматочки і подавайте.

Як приготувати тонкий рулет з лаваша з паличками краба?

Найпростіший варіант лаваша – бездріжджовий. Його можна використовувати для приготування рулетів та інших закусок, замість покупного. Тонкий хліб ми будемо готувати в духовці при високій температурі. Так він готується швидше і тривалий час залишається м'яким.

Для рецепта знадобиться: склянка (200 мл) теплої води, 3 склянки борошна, 1 ч. л солі.

Готуємо:

Борошно насипте в об'ємну миску, посоліть, перемішайте лопаткою. Спорудите з борошна горочку, зробіть на верху поглиблення і влийте воду. Замісити пружне, але м'яке тісто. Місіть довше, щоб воно стало еластичним і не прилипало до рук.

Тепер покладіть на стіл, відріжте частину і розкачайте дуже тонко, буквально в 1 мм завтовшки. Оберніть (не щільно) тестом качалку і з її допомогою перенесіть пласт на застелений пергаментом деко. Якщо пласт більше за величиною, обріжте зайве.

Випікайте в заздалегідь нагрітої духовці при 300 С. Час випікання близько 12 хв. Готовий лаваш дістаньте, покладіть на чистий рушник, зверху прикрийте. Нехай «відпочине» 15 хв. За цей час відправте в духовку наступну порцію.

Остиглий лаваш можна використовувати для приготування смачних рулетів або є, як звичайний хліб. Приємного апетиту!

Світлана, www.mednarodna.com.ua