Народна медицина

 
 
» » Повітряна сирна запіканка в духовці з манкою, рецепт

Повітряна сирна запіканка в духовці з манкою, рецепт

  
Повітряна сирна запіканка в духовці з манкою, рецепт Сир – корисний продукт, який, на жаль, люблять і їдять далеко не всі. Особливо часто їм нехтують діти, адже вони справжні прівереди. Хочете, щоб всі домочадці по-новому оцінили сирні страви? Це просто, вам допоможе, – повітряна сирна запіканка з манкою, рецепт якої буде наведено далі. Запеканочка за цим рецептом вийде схожою на ніжне суфле, а якщо полити її різними фруктами і красиво подати до столу, то навіть самі вибагливі нехочухи не зможуть встояти.

Рецепт повітряної сирної запіканки в духовці без добавок

Інгредієнти.

Нам знадобиться жирний сир (500 г) – можна магазинний (9%), можна взяти фермерський. Він неодмінно повинен бути свіжим. Ще необхідні 3 яйця, 60 г вершкового масла, по три столових ложки цукру, манної крупи і сметани. Для аромату додамо щіпку ваніліну.

Процес приготування

Спочатку на теплій плиті розтопіть підготовлений шматочок масла. До нього відправте в каструлю цукор, сметану і манну крупу. Розмішайте вміст. Тепер вбийте в масу яйця, знову ретельно змішайте всі, а тільки потім додайте сирок і ванілін. Тепер найважливіший етап готування – потрібно добре все збити за допомогою блендера. Робити це потрібно на середніх обертах не менше 10 хвилин. В результаті після таких дій у вас вийде ніжна кремоподібна маса.

Візьміть форму для випічки діаметром близько 25 див. Змастивши дно і стінки маслом, притрусіть сухарями. Влийте туди отриману сирну масу. Поставте форму в розігріту до 170 градусів духовку. Сирна запіканка в духовці буде готова через 50-60 хвилин, однак варто врахувати, що у всіх можуть бути різні за розміром форми, так само як і потужність духовки у користувачів відрізняється. Щоб точно визначити готовність запіканки, використовуйте старий перевірений спосіб – пробивайте виріб зубочисткою. Якщо вона всередині буде трохи сирувата, на зубочистці залишаться вологі крупиці запіканки. Коли вона буде повністю готова, поверхню палички залишиться сухою.

Будь запіканку дуже складно витягнути з форми у гарячому вигляді, тому дочекайтеся, поки вона трохи охолоне. Простіше всього отримати її, перевернувши форму над заздалегідь підготовленим великим блюдом. Подавайте запіканку зі сметаною або джемом.

Запіканка в духовці з манкою і вишнею

Якщо ви любите сир у поєднанні з фруктами, вишня – відмінний наповнювач. Її смак насичений, він чудово доповнить ніжне сирне суфле.

Інгредієнти.

Сир жирний – 500 г (можна використовувати масу, а не цілісний продукт); 3 жовтки, 1 білок; манка – 3 ст. л.; кефір середньої жирності – 100 мл; цукор – 3 ст. л.; вишня (можна свіжу, можна заморожену).

Відокремлюємо жовтки від білків, збиваємо їх з цукром. Один білок поки відставте в сторону, він нам знадобиться пізніше. В отриману солодку масу додаємо сир. Ретельно перемішавши, вливаємо сюди ж кефір, додаємо манку.

Якщо ви купили свіжу вишню, помийте її і за допомогою шпильки акуратно видаліть з ягід кісточки. Змастивши маслом форму для випічки, перекладіть в неї половину сирної маси. Зверху викладаємо вишню, а на неї другу частину сиру. За допомогою ложки розподіліть масу нанесіть шар яєчного білка. Відправляємо форму в духовку і встановлюємо температуру 180 градусів. Час випічки – 45-50 хвилин.

Запіканка в духовці – рецепт з мандаринами і яблуками

Ця запіканка для любителів фруктових десертів. Вона виходить незвичайно ніжна і соковита, а який у неї святковий і апетитний вигляд!

Інгредієнти.

Півкіло сиру; 80 г сметани, 100 г цукру; манка – 3 ст. л.; яйце – 1; щіпка соди; ванілін – 5 г; соковиті яблука – 3 шт.; мандарини – 4 шт.

Крім яблук і мандаринів в цей десерт можна додавати різні фрукти – абрикоси, персики, ківі, банани, а також ягоди, наприклад, полуницю.

Якщо ви купили сир з сильно вираженими крупинками, зернистий, то краще відразу перетерти його через металеве сито. У випадку якщо ви використовуєте однорідну масу, цього робити не потрібно. Збийте яйце з цукром і ваніліном і з'єднайте з сирною масою. За допомогою блендера ретельно збийте сир з цукрово-яєчною сумішшю. Чим краще ви зіб'єте, тим ніжніше вийде десерт. У цю масу додаємо сметану, вмішуючи її ложкою. Тепер пора всипати манку. Намагайтеся перемішати все разом так, щоб манна крупа рівномірно розподілилася.

Очистіть яблука від шкірки і наріжте скибочками. Очищені мандарини розділіть на шматочки. Візьміть круглу форму для запікання і змастіть її тонким шаром масла. На олію нанесіть манну крупу (і на дно і стінки). Першими у форму кладемо половину яблук і заливаємо їх частиною сирної маси. Потім по колу викладаємо мандаринові часточки, знову заливаємо залишилася масою, намагаючись покрити фрукти. Останній шар – яблука. Постарайтеся укласти їх красиво, по спіралі. Яблука присипте цукром. При запіканні він розплавиться і на яблучних часточках утворюється карамельний шар. Це дуже смачно!

Надішліть форму в духовку, встановіть температуру 180 градусів. Час випічки 50 хвилин. Коли десерт буде готовий, відразу не виймайте його з форми, нехай охолоне. В іншому випадку запіканка може розвалитися, так як вона надзвичайно ніжна.

Будь-яка запіканка з манкою, рецепт якої тут наведено, сподобаються дітям. Чому я так впевнена? Та тому, що їх не тільки приємно їсти, але і зовні вони нагадують торт. Якщо ви хоч раз спробуєте зробити сирний десерт по одному із запропонованих рецептів, ваші домочадці неодмінно попросять добавки.

Ольга Самойлова, www.mednarodna.com.ua