Народна медицина

 
 
» » Желе з винограду Ізабелла на зиму, рецепти

Желе з винограду Ізабелла на зиму, рецепти

  
Желе з винограду Ізабелла на зиму, рецепти Осінь – це прекрасна пора для кулінарних експериментів. Адже в цей час на прилавках ринків і магазинів з'являється безліч овочів, фруктів і ягід. Їх можна використовувати для приготування різних страв, у тому числі і смачних заготовок на зиму. І чудовою основою для них може стати виноград. Його можна пустити на сік. До речі, чим корисний сік виноградний, ми вже писали на сторінках сайту. Його можна використовувати для приготування десертів, соків, соусів і самих різних блюд. Давайте уточнимо зараз, як желе готується з винограду ізабелла на зиму, рецепти наведемо для цього перевірені.

Желе з винограду – рецепти без добавок

Найпростіший варіант желе з винограду Ізабелла

Для приготування такого десерту потрібно запастися півтора кілограмами свіжого винограду, одним кілограмом і ста грамами цукру і чотирмастами мілілітрами води.

Першим ділом гарненько очистіть і вимийте виноград. Відокремте ягідки від гілочок. Потім відкиньте їх на друшляк, дати воді повністю стекти.

Влийте воду в каструльку і всипте в неї третину всього цукру. Закип'ятіть таку масу на середньому вогні, після зменшіть вогонь і дочекайтеся повного розчинення цукру. Додайте ягідки в киплячий сироп, добре перемішайте і проваріть ще шість-сім хвилин на вогні мінімальної потужності. Не забувайте час від часу знімати з підготовлюваного желе плівку.

Після цього зніміть каструлю з вогню і повністю остудіть виноградну масу. Далі відіжміть майбутнє желе крізь кілька шарів марлі. Найкраще робити це порціями, не намагайтеся вмістити в марлю весь обсяг десерту. Така маніпуляція допоможе вам усунути всі залишки ягід.

Проціджену суміш надішліть на вогонь мінімальної потужності, всипте в неї залишок цукру, перемішайте. Варіть її ще півгодини після закипання, після розлийте по стерилізованим баночках і закатайте.

Ще один простий варіант желе з винограду Ізабелла – без води

Для приготування такого десерту потрібно запастися п'ятьма літрами винограду, відокремленого від кистей і двома літрами вісьмастами мл цукру.

Виноград потрібно гарненько промити і видалити з нього всі гілочки. Відкиньте його на друшляк і просушіть. Розімніть ягоди толкушкой і розмістіть на середньому вогні. Після закипання процідіть суміш через сито. Додайте до отриманого соку цукор і знову доведіть до кипіння. Після гаряче желе розлийте по сухим стерилізованим банкам. Остудіть і загорніть чистими кришками. Зберігайте таке желе в холодильнику.

Желе з винограду на зиму – рецепти з добавками

Желе з винограду Ізабелла на зиму з лікером

Для приготування такого цікавого, ароматного і смачного желе потрібно запастися півтора кілограмами винограду, парою паличок кориці, чотирма бутончиками гвоздики, полукилограммом цукру і п'ятьма столовими ложечками лікеру.

Промийте і переберіть виноград, відіжміть з нього сік, використовуючи соковижималку. Після додайте в нього цукор, гвоздику і корицю. Доведіть таку суміш до кипіння, не забуваючи постійно помішувати. Проваріть на досить сильному вогні протягом трьох хвилин. Потім процідіть масу через сито, усуваючи з нього гвоздику і корицю. У готове желе, додайте лікер, перемішайте і відразу розлийте по заздалегідь приготовленим банкам. Прикрийте банки кришками і закатайте.

Просте желе з винограду Ізабелла з лимонним соком

Для приготування такого варіанту желе запасіться десятьма склянками ягід, трьома склянками води, соком одного лимона і цукром (вам знадобиться дві склянки цукру на кожні два з половиною склянки соку).

Переберіть і промийте ягоди. Всипте їх в каструлю, розімніть товкачиком. Додайте до винограду воду і лимонний сік. Доведіть суміш до кипіння і проваріть на вогні мінімальної потужності протягом десяти хвилин.

Прикрийте марлею друшляк і встановіть його над досить великою каструлею. Перекладіть ягідну суміш в друшляк, прикрийте зверху харчовою плівкою і залиште мінімум на дві години (а краще всього на ніч). Якщо тиснути плоди зверху руками, процес буде більш швидким, але сік не буде прозорим.

Після з акуратністю відіжміть ягідки в каструлю, щоб видавити залишок соку. Додайте до соку цукор і доведіть до кипіння. Гаряче желе розлийте по стерильним банкам і укупорьте. Щоб желе добре зберігалося і без холодильника, стерилізують закатані банки в киплячій воді протягом двадцяти хвилин.

Джем-желе з ягодами

Для приготування такого десерту на зиму запасіться одинадцятьма склянками винограду Ізабелла, вісьмома склянками цукру і півлітра води.

З двох склянок води і чотирьох склянок цукру зваріть сироп. Ягоди промийте, переберіть, очистити від гілочок. Занурте їх в киплячий сироп, доведіть до кипіння і проваріть протягом п'яти хвилин, знімаючи піну.

Додайте залишок цукру (чотири склянки), перемішайте, зніміть з вогню і тут же розкладіть по стерильним банкам. Загорніть їх стерильними кришками і переверніть догори дном до повного охолодження.

Желе з винограду Ізабелла і апельсинів

Для приготування такого десерту підготуйте один кілограм винограду пару великих апельсинів і півтора кілограма цукру.

Виноград переберіть від гілочок, вимийте і просушіть. Апельсини промийте, обдайте окропом, розділіть на часточки і очистіть від кісточок. Пропустіть ці компоненти через м'ясорубку, після засипте цукром і залиште на дві години. Доведіть масу до кипіння, після зменшіть вогонь до мінімального. Проваріть майбутнє желе п'ять-сім хвилин, потім розлийте по стерилізованим банкам і укупорьте. Банки переверніть догори дном і укутайте ковдрою до охолодження.

Катерина, www.mednarodna.com.ua