Народна медицина

 
 
» » Рецепти квашеної капусти на зиму, у банках

Рецепти квашеної капусти на зиму, у банках

  
Рецепти квашеної капусти на зиму, в банках Своїми руками можна приготувати найрізноманітніші страви, як прості, так і складні. Потрібно лише дотримуватися рецептури і вірити в свої сили. Так відмінною знахідкою для кулінарних експериментів стануть заготовки на зиму. Вони можуть готуватися протягом літнього і осіннього часу, а отримані страви будуть радувати рідних і близьких не один місяць. Одна з найбільш корисних заготовок – це квашена капуста. Нещодавно ми вже говорили про те, як готується квашена капуста у власному соку. Сьогодні давайте уточнимо які інші рецепти квашеної капусти на зиму в банках можуть допомогти заготовити її про запас.

Рецепти капусти на зиму з готовністю через три дні

Смачна квашена капуста в банках на зиму

Для приготування такої заготовки потрібно підготувати трикілограмовий качан капусти, одну велику моркву, сіль і цукор.

Капусту варто вибрати білу і солодку. Адже якщо овоч буде гірчити, він може зіпсувати вам смак готової квашеної капусти. Нашаткуйте капусту дрібніші.
Моркву очистіть і натріть на терочке.
Додайте до овочів столову ложечку солі і пару столових ложок цукру. Сіль використовуйте саму звичайну, а не йодовану.
Овочі зручно скласти у велику миску або просто на стіл. Добре перемішайте їх з сіллю і розімніть руками, ніби замішуєте тісто. Не бійтеся пом'яти капусту, вона все одно вийде хрусткою і дуже смачною.

Після відправте підготовлені овочі в банку і гарненько утрамбуйте їх дерев'яною качалкою.
Капуста дасть сік, і його має вистачити, щоб покрити вміст банки повністю. Коли почнеться процес бродіння, сік може почати витікати через гору, тому поставте банку в миску. Бродіння супроводжується виділенням вуглекислого газу у вигляді пузыриков повітря. До речі, сік квашеної капусти вельми корисний.

Залиште капусту в кімнаті. Вона повинна постояти у вас при кімнатній температурі протягом трьох днів, після цього її можна буде перенести в холодильник або на балкон, або ж в льох. Якщо приготовлена капуста трохи гірчить, спробуйте внести її в кімнату на ніч.
Така заготовка може вільно зберігатися кілька місяців.

Як приготувати квашену капусту в банку з розсолом?

Для приготування такого варіанту квашеної капусти потрібно запастися двома з половиною кілограмами капусти, великою морквою, сіллю, цукром, п'ятьма горошинками запашного перцю, пару лаврових листочків.

Першим ділом приготуйте розсіл: закип'ятіть півтора літра води, занурте в нього пару столових ложок солі і пару столових ложок цукру. Гарненько перемішайте. Після цього покладіть в розсіл запашний перець і лавровий лист і залиште до охолодження.

За цей час підготуйте капусту: нашаткуйте її дрібніші. Моркву очистіть і натріть на терочке. Перемішайте овочі між собою, але не мніть їх.
Складіть капусту з морквою в банку, не сильно утрамбовуючи. Після залийте її розсолом кімнатної температури.
Залиште капусту при кімнатній температурі на три дні, час від часу протыкивайте її дерев'яною шпажкою – щоб вийшло повітря. Не забудьте, що банку найкраще ставити в миску, за час бродіння з неї може витекти близько півлітра води.
Зберігайте готову капусту в холоді.

Як приготувати квашену капусту в банку, використовуючи воду?

Для приготування такого варіанту заготовки використовуйте капустяний качан вагою близько трьох кілограмів, середню моркву, сіль, звичайну воду кімнатної температури і мед.

Нашаткуйте дрібніші капусту і натріть моркву. Гарненько перемішайте, присолите їдальні ложечкою солі і перемішайте. Не розминайте сильно овочі.
Укладіть їх у банку, утрамбовуючи дерев'яним товкачем, але не дуже сильно. Залийте капусту шістьмастами-вісьмастами мілілітрами води і залиште при кімнатній температурі.
Після того, як капуста почне добре бродити (зазвичай це відбувається на другий день), повністю злийте утворився розсіл. Для цього вывалите всю капусту в миску, відіжміть її і відправте назад у банку. Бажано, щоб та капуста, яка лежала знизу, опинилася нагорі, і навпаки. У злитий розсіл додайте столову ложечку якісного меду. Залийте таким розчином капусту і залиште при кімнатній температурі ще на добу. Далі відправте готову капусту в холод.

Швидкі рецепти квашеної капусти в банках

Нижче наведено два рецепту. Перший дозволяє витрачати мало часу для заготівлю, але результат праць дізнаєтеся тільки коли раскупорите банку. Другий рецепт не дозволяє зберігати заготівлю довго, але дає швидкий результат приготування.

Капуста в банках на зиму для довгого зберігання

Для приготування такого варіанту заготовки запасіться одним середнім качаном капусти, чотирма морквинами і чотирма зубчиками часнику. На розсіл потрібно підготувати літр води, півтори столові ложечки цукру і пару столових ложок солі.

Насамперед підготуйте розсіл: в теплій кип'яченій воді розчиніть сіль і цукор.
Нашаткуйте дрібніші капусту, моркву натріть на крупній терочке. Розкладіть на столі підготовлені овочі і добре розімніть помитим руками. Додайте до суміші подрібнений часник. Складіть капусту в банки і залийте підготовленим розсолом.
Стерилізуйте банки протягом півгодини і закупорьте.

Квашена капуста швидкого приготування в банку по-грузинськи

Для приготування такого варіанту заготовки запасіться однією капустою, однією буряком, однією морквиною, головку часнику, одним гострим перцем і цибулею (за бажанням), а також чотирма-шістьма горошинками чорного перцю.
Для розсолу використовуйте літр води, половину склянки цукру, склянка столового оцту і пару столових ложок солі.

Очистіть овочі. Буряк і моркву наріжте соломкою, цибулю – півкільцями, капусту наріжте великими шматками, часник і гострий перець накришить дрібніші. Перемішайте овочі, додайте перець і складіть в банку.
Закип'ятіть воду, розчиніть в ній сіль і цукор, влийте оцет. Залийте гарячим розсолом капусту. Прикрийте банку кришкою і залиште в теплі на дванадцять годин. Далі зберігайте продукт в холоді.

Звичайно це не всі можливі рецептури. Якщо вам відомі інші смачні рецепти капусти в банках, то прошу написати в коментарях нижче.

Катерина, www.mednarodna.com.ua