Народна медицина

 
 
» » Правильне меню японської дієти :: Як правильно виходити з японської дієти, меню

Правильне меню японської дієти :: Як правильно виходити з японської дієти, меню

  
Правильне меню японської дієти :: Як правильно виходити з японської дієти, меню Медики стверджують, що величезна кількість жителів нашої країни стикається з проблемою зайвої ваги. І впоратися із зайвими кілограмами часто виявляється непросто, організм наполегливо відмовляється розлучатися з накопиченим жиром. Багато дівчата затято борються із зайвою вагою, голодуючи і виснажуючи себе фізичними навантаженнями. Величезною популярністю користуються і різні дієти. Однією з найбільш відомих і ефективних вважається японська дієта. Давайте розглянемо правильне меню японської дієти, і уточнимо, як правильно виходити з японської дієти, меню наведемо для правильного переходу на звичайне харчування.

Справжня японська дієта складена на основі продуктів, які дають можливість ефективно позбавлятися від зайвої ваги, і не викликати постійного відчуття голоду. Вона базується на споживанні риби, овочів, фруктів і зеленого чаю. Така програма харчування передбачає мінімальну теплову обробку їжі, завдяки чому страви зберігають максимальну кількість корисних компонентів.

Дотримуючись японську дієту, потрібно відмовитися від споживання цукру, солі, борошняних і кондитерських виробів, а також різноманітних спиртних напоїв. Між прийомами їжі дозволяється пити мінеральну або кип'ячену воду – обсяги не обмежуються.

Правильне меню японської дієти

Перший день

Почніть день з натуральної кави. Заваріть його за всіма правилами, але не використовуйте цукор. Для того щоб зробити смак напою більш цікавим, можете додати до нього щіпку кориці.

На обід відваріть пару яєць круто. Також приготуйте салат зі свіжої білокачанної капусти, заправте його нерафінованою олією за смаком. Крім того можете випити склянку якісного томатного соку або з'їсти один свіжий помідор.

Відмінним варіантом для вечері стане відварна риба. До неї можна приготувати салат зі свіжої капусти, його варто заправити рослинним маслом.

Другий день

Почніть день з чашки ароматної і підбадьорливого кави без цукру. Сьогодні ви можете з'їсти сухар.

Для обіду варто приготувати варену (запечену або смажену) рибку. Також наріжте салат зі свіжої капусти, і заправте його своїм улюбленим нерафінованою олією.

Відмінним варіантом для вечері стане невелика порція вареної яловичини (не більше двохсот грамів), а також стакан нежирного кефіру.

Третій день

Цей день також варто почати з заварної кави. Цукор вам так і не потрібен.

Обід може складатися з сирого яйця і трьох великих варених морквин. З них можна приготувати салат і заправити його нерафінованою олією.

Вечеря в цей день варто скласти з яблук.

Четвертий день

З ранку випийте чашечку міцної кави.

На обід підсмажте собі великий корінь пастернаку або петрушки на рослинному маслі. Також з'їжте кілька яблук.

На вечерю їжте фрукти.

П'ятий день

На сніданок з'їжте велику сиру моркву. Натріть її на тертці і заправте свіжовіджатим соком.

Для обіду приготуйте велику рибу (до 500гр) – відваріть її, запечіть або підсмажте. Також випийте склянку якісного томатного соку.

На вечерю з'їжте порцію фруктів.

Шостий день

З ранку випийте чашку свіжозавареного чорної кави, звичайно ж, без цукру.

На обід відваріть собі порцію курки – півкілограма, і приготуйте салат зі свіжої капусти або сирої морквини, заправте його нерафінованою олією.

Для вечері підготуйте пару яєць, відварених круто, і з'їжте салат з сирої моркви, заправлений нерафінованою олією.

Сьомий день

На сніданок випийте чашку зеленого чаю без цукру. Такий напій потрібно заварювати самостійно, використовуючи якісну сировину.

Для обіду відваріть двісті грам яловичини і підготуйте порцію фруктів.

Вечеря можете скласти на вибір – з будь-якого меню минулих днів (за винятком третього).

Восьмий день

На сніданок заваріть чашку зеленого чаю, підсолоджувати його не потрібно.

На обід приготуйте відварну телятину – не більше двохсот грамів, а також з'їжте порцію фруктів.

На вечерю виберіть будь-який варіант меню з раціону попередніх днів (за винятком третього).

Дев'ятий день

На сніданок заваріть чашку чорної кави, можете додати в нього корицю, цукор використовувати не потрібно.

На обід відваріть половинку курки, а також приготуйте салат зі свіжої капусти або моркви, заправте його нерафінованою олією.

Для вечері відваріть пару яєць круто, а також підготуйте порцію сирої моркви, заправленої рослинною олією.

Десятий день

Сніданок повинен складатися з сирої моркви: натріть її на терочку і заправте лимонним соком.

На обід відваріть велику рибу (або запечіть, або підсмажте), а також випийте склянку томатного соку.

На вечерю підготуйте порцію фруктів.

Одинадцятий день

Заваріть на сніданок чашечку ароматного і смачного чорної кави. Цукор не використовуйте.
На обід приготуйте одне сире яйце, три великі варені морквини і п'ятнадцять грамів твердого сиру.

На вечерю з'їжте порцію фруктів.

Дванадцятий день

На сніданок можете випити чашечку чорного заварної кави і з'їсти сухар хліба.

Для обіду підготуйте один великий кабачок – підсмажте його в рослинному маслі. Також можете з'їсти яблуко, випити чашечку кави і з'їсти сухар.

Для вечері відваріть двісті грам яловичини і випийте склянку нежирного кефіру.

Тринадцятий день

Вранці випийте чашку свіжозавареного кави.

В обід з'їжте пару яєць круто, порцію салату з відварної капусти, заправленого рослинною олією. Також випийте склянку якісного томатного соку.

Для вечері приготуйте порцію смаженої або вареної риби.

Чотирнадцятий день

Вранці заваріть собі філіжанку запашної чорної кави.

В обід з'їжте порцію вареної або смаженої риби, а також салат, приготовлений із свіжої капусти, заправте його рослинним маслом.

Для вечері підготуйте порцію вареної яловичини – не більше двохсот грамів. Також випийте склянку кефіру.

Як правильно виходити з японської дієти?

За два тижні дотримання такої програми харчування, шлунок дещо зменшується в обсягах і вчиться перетравлювати низькокалорійну їжу. Тому, навіть після закінчення дієти рекомендується харчуватися невеликими порціями, а також є продукти, які мають невисоку ступінь калорійності.

У раціоні повинні бути присутніми крупи, особливо, рис, гречка й манка. Їх варто чергувати. Дієтологи радять віддавати перевагу нежирному м'ясу. А страви краще всього готувати на пару, відварювати або запікати. В раціоні повинно бути значна кількість овочів і фруктів, а від кондитерських виробів слід відмовитися.

Виходити з дієти потрібно стільки ж днів, скільки тривала сама дієта. У перші кілька днів виходу можна дотримуватися такого ж самого меню, поступово вводячи в раціон нові продукти харчування.

Меню для виходу з японської дієти

В якості першого прийому їжі можна з'їсти невелику порцію вівсянки і випити чашечку зеленого чаю.

В якості другого сніданку можна використовувати фрукти або сухофрукти. Також можна похрумтіти сухариком і випити склянку соку або негазованої води.

На обід приготуйте кашу з будь-якої крупи і невеликий шматочок нежирного м'яса.

Полуденок може складатися з будь-якого фрукта чи овоча. Також можна випити склянку будь-якого кисломолочного напою на вибір.

На вечерю приготуйте пару картоплин або макарони з твердих сортів пшениці, а також трохи риби або м'яса.
При сильному голоді можна випити перед сном склянку топленого молока або кефіру.

Японська дієта – це відмінний варіант скинути кілька кілограмів зайвої ваги. Але варто пам'ятати, що при різкій відміні дієтичного харчування можна набрати ще більшу масу тіла, ніж до початку дієти. Крім того потрібно враховувати, що жорсткі обмеження раціону харчування не показані багатьом групам населення (підліткам, вагітним і годуючим жінкам, а також жінкам похилого віку). Якщо ви страждаєте від будь-яких порушень здоров'я, перед початком японської дієти обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Катерина, www.mednarodna.com.ua